Ανακοίνωση για τα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα 2023-2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιτροπή Εκπαίδευσης της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας ανακοινώνουν με χαρά και ενθουσιασμό τον νέο κύκλο των Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων για το έτος 2023-2024. Για μία ακόμη φορά συγκροτήθηκε ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ισορροπημένη κάλυψη θεωρητικών και πρακτικών θεμάτων σχετικών με το αντικείμενο της Νευροχειρουργικής. Ο χαρακτήρας των παραδόσεων είναι καθαρά εκπαιδευτικός, με τα μαθήματα να απευθύνονται προς όλους τους συναδέλφους νευροχειρουργούς, εκκολαπτόμενους, αλλά και καταξιωμένους. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων δίνεται ξεχωριστή έμφαση στη διάδραση, και γενικότερα στην ανταλλαγή απόψεων.

Στα μαθήματα συμμετέχουν νευροχειρουργικά τμήματα από όλη την επικράτεια, αλλά και προσκεκλημένοι ομιλητές με συναφές γνωστικό αντικείμενο, τόσο από την ημεδαπή όσο και την αλλοδαπή. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και Webinars με καταξιωμένους από το εξωτερικό ομιλητές, οι οποίοι θα μοιραστούν την εμπειρία τους μαζί μας. Επιπρόσθετα, για πρώτη φορά στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της εταιρείας, αναμένεται να διοργανωθεί ημερίδα με φυσική παρουσία με θέμα τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, στην οποία πρόκειται να πραγματευτεί την εν λόγω παθολογία υπό το πρίσμα όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων. 

Η πλειονότητα των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά διαδικτυακά, χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας. Πριν από κάθε εκδήλωση, θα αποστέλλονται στους ενδιαφερόμενους λεπτομερείς οδηγίες σύνδεσης, αλλά και πληροφορίες για το μάθημα. Ανάλογα με το είδος της εκδήλωσης, Webinars, απογευματινά μετεκπαιδευτικά Μαθήματα ή ημερίδα, οι συμμετέχοντες θα λάβουν και τις αντίστοιχες μονάδες μοριοδότησης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Ευελπιστούμε ότι το παρόν πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τη διεξαγωγή των εφαρμοσμένων σεμιναρίων που τελούν υπό την αιγίδα της εταιρείας, θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην πλέον άρτια νευροχειρουργική εκπαίδευση. Προσδοκούμε στην εκ νέου ενεργό συμμετοχή σας, η οποία είναι αναγκαία για την επιτυχή κατάληξη των μαθημάτων.

Μπορείτε να δείτε το  αναλυτικό πρόγραμμα  εδώ.

Π. Τσιτσόπουλος
Σ. Κορφιάς
Θ. Παπασιλέκας